Saftig sitronkake
Saftig og smakfull sitronkake! Kaken holder seg god i flere dager når den står kjølig.
Ingredienser
Sitronsmør:
Saftig sitronkake:
Italiensk marengs:
Instruksjoner
Sitronsmør:
  1. Skill eggene fra hverandre, ha eggeplommene i en bolle av glass eller metal. OBS! Ta vare på eggehviten som senere skal brukes til å lage italiensk marengs.
  2. Riv av det gule av skallet på sitronen, ha det i bollen.
  3. Trykk ut saften av sitronen, fjern eventuelle steiner.
  4. Ha sitronsaften i bollen med eggeplommene, ha i sukker og sett bollen over en kjele med kokende vann.
  5. Varm opp mens du rører helt til konsistensen er blitt tykk.
  6. Ta av platen av og rør bitvis inn romtemperert smør. La lemon curden den bli avkjølt før du setter den inn i kjøleskapet. Den kan stå i kjøleskapet i ett par dager.
Saftig sitronkake:
  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Rasp det gulet av skallet på sitronen og ha i eggedosisen.
  3. Klem ut all saften av sitronen og plukk bort eventuelle steiner.
  4. Bland alle våte ingrediensene i en bolle inkludert sitron saften.
  5. Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle.
  6. Med en slikkepott vender du vekselvis inn det våte og tørre om hverandre. Bruk gjerne en sikt til melblandingen for å unngå klumper.
  7. Dekk en 20 cm springform med bakepapir og ha i røren.
  8. Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca 30 min. Avkjøl kakebunnen, kan stå over natten i kjøleskap med plastfolie rundt.
  9. Del kakebunnen i 3 bunner. Legg ett lag på ett serveringsfat, dynk bunnen med veske (eks. melk). Ha ett lag med lemon curd og forsett slik. Sett i kaldt mens du lager marengs.
Italiensk marengs:
  1. I en liten kjele lager du sukkerlake ved å varme opp sukker og vann til 220 grader, viktig at det ikke blir varmere enn dette. Bruk ett sukker termometer for å følge nøye med.
  2. Pisk eggehviter stive i en bolle som tåler varme.
  3. Ha sukkerlaken forsiktig i de stivpiskede eggehvitene mens du pisker. Pass på så du ikke heller sukkerlaken direkte på vispen, dette vil skape sukker klumper i marengsen.
  4. Pisk på høy hastighet i 10 min.
  5. Dekorer kaken med italiensk marengs og server!