Saftig gulrotkake
Om jeg skulle levd på en kake resten av mitt liv så må det bli denne, dette er gulrot kaken over alle gulrot kaker! Ikke bare er det en saftig gulrotkake men den holder seg slik også i noen dager. Så den er perfekt å lage i forkant og skulle det mot all formodning blir rester igjen er det bare til å glede seg!
Gulrotkaken kan bakes glutenfri uten at det påvirker smak og konsistens. Konsistensen er myk og utrolig tilfredstillende. Trenger du flere glutenfrie serverings forslag finner du det HER!
Hver gang jeg har servert denne kaken blir folk så positivt overrasket over hvor smakfull og saftig den er. Ikke bli overrasket om folk spør deg om oppskriften!
Til en saftig gulrotkake trenger du:
(20×20 cm form, nederst på siden finner du mengde forhold til større kaker)
4 egg
3 dl sukker
1,5 dl solsikkeolje
3 dl mel (for glutenfritt: Toro glutenfri kake mix)
2 ts kanel
2 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ts salt
7,5 dl raspede gulrøtter
Slik gjør du:
1.Pisk egg og sukker i ca 5 min til en myk og luftig eggedosis.
2.Tilsett solsikkeoljen i eggedosisen.
3.Bland sammen mel, kanel, natron, vaniljesukker og salt. Pisk det deretter inn i eggedosisen.
4.Vend inn de raspede gulrøttene til en jevn røre.
5.Dekk formen med bakepapir, hell røren over.
6.Kaken stekes på 160 grader i 35-40 min (steketid gjeller 20×20 form) på nederste rille. Avkjøl før du tar på glasuren.
Til kremost glasur trenger du:
(Beregnet til 20×20 form, for større formen se skjema nederst på siden)
200 g kremost (romtemperert*)
100 g smør (romtemperert*)
250 g melis
2 ts vaniljesukker
Slik gjør du:
1.Pisk alle ingrediensene godt sammen til en myk krem og bre den utover gulrotkaken.
*Det er viktig at både kremosten og smøret er romtemperert for å få ett myk og klumpe fritt resultat.
Legg gjerne igjen en kommentar om du har prøvd oppskriften på saftig gulrotkake eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle