Royal Icing
Royal icing er det fine navn for melis glasur laget med eggehviter. Eggehvitene gjør at glasuren blir fastere i konsistensen og dermed mer formelig, den stivner raskere og blir hardere enn f.eks melis glasur laget med vann. For å dekorere trenger du en sprøyte pose og tupper. Du kan tilsette farge ved å bruke pasta/icing farger.
Royal icing brukes til å dekorere små kaker, pepperkake hus eller for å lage kake dekor. Skal du dekorere en kake med en heldekkende glasur rammer du først inn kaken og deretter fyller igjen med icing. Bruk gjerne en syl/nål til å røre rundt i glasuren til det er blitt en jevn yte.
TIPS! Ved å legg ett fuktig håndkle over bollen hindrer du icingen fra å stivne. Da kan den holde seg myk og fin i konsistensen i minst ett døgn, noe som er en stor fordel når du har større prosjekter på gang.
Nederst på siden finner du en innebygget kalkulator som hjelper deg å øke oppskriften.
Til en porsjon Royal Icing trenger du:
1 eggehvite
1/2 ts sitronsaft
200 g melis
Slik gjør du:
1.Stivpisk eggehviten.
2.Pisk inn sitronsaft og melis til en jevn glasur.
3.Tilsett eventuelt ønskede pastafarger.
HER kan du lese mine beste tips for hvordan å lykkes med pepperkake huset!
Legg gjerne igjen en kommentar om du har dekorert kaker eller laget skulpturer med Royal Icing. Har du spørsmål om oppskriften ikke nøl med å legge igjen en kommentar!
Følg Made by Belle på instagram for å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake tips.
Lykke til med dekoreringen!
-BELLE
- Stivpisk eggehviten.
- Pisk inn sitronsaft og melis til en jevn glasur.
- Tilsett eventuelt ønskede pastafarger.