Peanut butter cup brownie
31. mai 2017
Navnet sier alt! Dette er en brownies som lever opp til forventningene. Med det myke peanøtt fyllet og sjokolade trekket blir det en opplevelse. Den kan lages en dag i forveien og glutenfri uten problem. Kaken er mektig og serveres gjerne med is og peanøtter til for en ekstra smaks opplevelse.
For at kakefatet ikke skulle bli fult av smuler og kake rester, la jeg jeg brownies bunnen med “steke skorpen” ned mot fatet. På denne måten vil du slippe at deler av kake stykket blir liggende igjen og der vil se mer delikat ut på bordet.
Håper det smaker!
-BELLE
Ingredienser
Brownie:
- 3 Egg
- 4 dl sukker
- 3 dl Mel glutenfri lys kakemix
- 2 ts vaniljesukker
- 4 ss kakao
- 150 g smeltet smør
Peanøtt fyll:
- 1 glass peanuttsmør
- 3 dl melis
- 150 g smeltet smør
Sjokolade topping:
- 200 g lys kokesjokolade
- 4 ss Smør
- peanøtter til pynt
Porsjoner: cm rund springform
Instruksjoner
Brownies:
- Visp eggene lett sammen og tilsett sukker. Rør til røren blir jevn.
- Mål opp mel, kakao og vaniljesukker.
- Smelt smøret.
- Rør inn melblandingen og smøret inn i resten av røren. Til det blir jevnt og fritt for klumper.
- Stekes på 180 grader i ca 30 min midt i ovnen.
- Avkjøl brownies bunnen godt før fyllet legges på.
Peanøttfyll:
- Bland peanøtt smøret, melis og smeltet smør godt sammen. Fordel det jevn utover brownies bunnen. Sett kaldt mens du lager sjokolade toppingen.
Sjokolade topping:
- Smelt sjokolade og smør. Avkjøl det til romtemperatur.
- Fordel sjokoladen over peanøtt fyllet, og pynt med nøtter om ønsket.
- Sett kaldt i minst 30 min før servering.
Del denne oppskriften
Forrige