Oreo og bringebær ostekake for to
Porsjoner
2-3
personer
Porsjoner
2-3
personer
Ingredienser
80
g
Oreo
1
ss
Smør
1
pakke
bringebær gelè
3
dl
Vann
1
dl
krem fløte
50
g
philadelphia
Rød icing farge
om du ønsker ulike farger på ostekake lagene.
Instruksjoner
Knus Oreo til pulver. Obs! Legg unna to kjeks om du vil ha til pynt.
Smelt smøret og bland det sammen med Oreo pulveret.
Dekk en springform på 10 cm med bakepapir og trykk Oreo massen godt utover.
Del gele pulveret opp i fire deler, to som er 40 g og to som er 20 g.
Kok opp 1/2 dl vann, sett til side og rør inn 20 g gele. Avkjøl til rom temperatur.
Pisk krem fløten og rør inn Philadelphia. Del røren i 2 like store deler.
Rør inn avkjølt gele i en av rørene og tilsett litt icing farge om ønsket. Ha i formen og sett kaldt i 1-2 timer.
Kok opp 1 dl vann, sett til side og rør inn 40 g gele. Avkjøl til rom temperatur. Hell forsiktig over ostekaken. Sett kaldt i 1 time.
Kok opp 1/2 dl vann, sett til side og rør inn 20 g gele. Avkjøl til rom temperatur.
Rør inn avkjølt gele i resten av røren. Ha i formen og sett kaldt i 1-2 timer.
Kok opp 1 dl vann, sett til side og rør inn 40 g gele. Avkjøl til rom temperatur. Hell forsiktig over ostekaken.
Del Oreo kjeks i biter og legg i gele lokket. Sett kaldt i 1-2 timer.
Varm en kniv under varm vann i vasken, tørk av den og skjær langs kanten av formen for å løsne ostekaken.