Kokosbolle kake
23. mai 2017
Kokosbolle kake er en av mine favoritter å bake nettopp fordi du med få ingredienser og enkel fremgangs måte lager en kake som er så “yammy” og som faller i smak hos alle aldere. Det er dessuten bare ett problem med kokosboller og det er at du aldri blir tilfredstilt av bare en. Med denne kaken derimot er det bare å spise til du er tilfreds! Jeg deler her en oppskrift som jeg har brukt ved flere anledninger og alltid fått positive tilbakemeldinger på.
Håper det smaker!
-BELLE
Ingredienser
Kokosbolle skummet:
- 6 plater gelatin
- 1 dl Vann
- 4 eggehviter
- 4 dl sukker
- 1 ts vaniljesukker
Sjokolade trekk:
- 1 plate lys kokosjokolade
- 1 ss delfia, herdet kokosfett
- kokosmasse
Porsjoner: kake
Instruksjoner
Kokosbolle skummet:
- Kok opp 1 dl vann og legg gelatin platene i en egen skål med vann noen minutter til de bli myke. Trykk deretter alt vannet ut av platene, ha dem i det kokende vannet og rør til alle er oppløst.
- Pisk eggehvitene til de er stiv pisket. Ha i sukker og vanilje sukker, pisk videre i noen minutter.
- Tilsett gelatin vannet til resten og pisk kraftig i hele 15 min.
- Dekk ett fat med bakepapir, sett en springform på og strø kokosmasse så det dekker bakepapiret.
- Hell massen over i springformen, fordel den jevnt utover og sett den til kjøling i minimum 4 timer.
- For å løsne kaken fra springformen tar du å skylder en kniv under varm vann, tørker av den og kjærer langs kanten. Dette gjør at skummet smelter litt og det vil løsne finere.
Sjokoladetrekket:
- Smelt sjokoladen og delfia fettet over vannbad, rør hele tiden. La sjokolade glasuren kjøle ned før du fordeler den over kaken.
- Dryss over kokos masse og sett kald til sjokoladen er stivnet. Dra ut bakepapiret og kaken din står nå klar til servering!
Del denne oppskriften
Forrige
Nougat Biskvier
Nyere