Vafler uten melk
Å sitte i skyggen av ett epletre, spise ny stekte vafler toppet med hjemmelaget bringebær syltetøy og ny plukkede bringebær er så langt ett av sommerens mest idylliske minner. Måtte livet bli fylt med mange slike minner. Siden jeg har en baby som vi har vært litt usikre på om tåler melkeprotein så bra, ble det denne gangen vafler uten melk!
Jeg synes det er gøy å bli mer og mer erfaren på baks uten ulike allergener. Glutenfritt kjenner jeg meg veldig trygg på etter å selv ha vært gluten intolerant gjennom tenårene. Så idag om noen ber meg bake glutenfritt føles det ikke mer vanskelig enn å bake med gluten. Melk begynner å nærme seg det stadiet også, veldig gøy!
Vafler regner som tradisjons mat i Norge og den første ned tegnede oppskriften er fra 1700 tallet. Men vafler kan spores langt tilbake i historien, allerede på 1200 tallet finner man spor etter vafler flere steder i Europa. Altså er det kanskje ikke så ur norskt som vi først tenker at det er..
Lyst til å teste andre norske tradisjons retter som for eksempel lapper uten melk? Da er denne oppskriften HER helt super!
Til ca 10 vafler trenger du:
100 g smeltet melkefri smør
4 dl hvetemel
5 ss sukker
1 ts malt kardemomme
1 ts bakepulver
2 dl havremelk
2,5 dl havre fløte
3 stk egg
Slik gjør du:
1.Smelt smør og la det stå til det er romtemperert.
2.Bland alt det tørre i en bolle.
3.Tilsett havre melk og rør godt til alle klumper er oppløst.
4.Rør inn havre fløte.
5.Rør inn ett egg av gangen.
6.La vaffel røren hvile i ca. 30 min før du steker.
Legg gjerne igjen en kommentar om du har prøvd oppskriften på vafler uten melk eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 100 g Smør blå melange
- 4 dl Hvetemel
- 5 ss sukker
- 1 ts malt kardemomme
- 1 ts bakepulver
- 2 dl havre melk
- 2,5 dl havre fløte
- 3 Egg
- Smelt smør og la det stå til det er romtemperert.
- Bland alt det tørre i en bolle.
- Tilsett havre melk og rør godt til alle klumper er oppløst.
- Rør inn havre fløte.
- Rør inn ett egg av gangen.
- La vaffel røren hvile i ca. 30 min før du steker.
Én kommentar
Mimmi
Ser deilig ut!