Tre lag mousse kake
Du trenger bare ett ord for å beskrive denne kaken: NAM! Tre lag med mousse kake består av fløyelsmyke mousse lag med smak av hvit sjokolade, bringebær og melkesjokolade over en fudgy brownie bunn.
Lyst til å prøve flere oppskrifter med mousse i seg? Da finner du det HER!
For å lage en tre lag mousse kake trenger du:
Brownie bunn:
3 egg
4 dl sukker
150 g smeltet smør
3 dl mel, for glutenfri bruk: Toro glutenfri kake mix
4 ss kakao
2 ts vaniljesukker
1 ts salt
Melkesjokolade mousse:
150 g melkesjokolade
1 dl melk
3 plater gelatin
1 ss sukker
2 dl kremfløte
Bringebær mousse:
180 g frosne bringebær (OBS! Se til at de er tinte før du starter)
40 g sukker
3 plater gelatin
2 dl kremfløte
1 ts sitronsaft
Hvit sjokolade mousse:
1 plate gelatin
100 g hvit sjokolade
1 dl melk
1 ts vaniljeessens
2 dl kremfølte
Slik gjør du:
Brownie bunn:
1.Visp egg og sukker sammen.
2.Bland alle de tørre ingrediensene og smelt smøret.
3.Vend vekselsvis inn melblandingen og smøret til en jevn røre.
4. Hell røren i en 24 cm springform, som du har forhøy kantene med bakepapir. Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 25 min.
5.Avkjøl før du starter med mousse lagene.
Melkesjokolade mousse:
1.Legg gelatin i en skål med kaldt vann i 10 min.
2.Grov hakk melkesjokoladen.
3.Varm melk og sukker i en kjele til kokepunktet.
4.Klem ut vannet av gelatinen og rør den godt ut i den varme melken.
5.Ha sjokoladen i melken og la den stå i 2-3 minutter. Rør rundt og se til at all sjokoladen er smeltet.
6.Pisk opp kremfløten til en myk krem.
7.Rør sjokoladen inn med en slikkepott og hell over brownie bunnen. Stå kaldt i minst 2 timer. (Ta gjerne opp bringebærene nå slik at de tiner)
Bringebær mousse:
1.Legg gelatin i en skål med kaldt vann i 10 min.
2.Miks bringebær og sukker til en pure med en stavmikser. Sikt den deretter fri for steiner.
3.Ha halvparten av bringebær pureen i en kjele og varm den opp til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den godt ut.
4.Pisk opp kremfløten til en myk krem. Vend all bringebær pure og sitron saft inn med en slikkepott.
5.Hell bringebær moussen over sjokolade moussen og sett kaldt i minst 2 timer.
Hvit sjokolademousse:
1.Legg gelatinen i en skål med kaldt vann i 10 min.
2.Hakk den hvite sjokoladen i biter.
3.Varm opp melken og klem vannet ut av gelatinen. Rør den godt inn.
4.Ha i vaniljeessens og ha sjokoladen i. La den stå 2-3 minutter. Rør inn sjokoladeblandingen til alt er godt blandet. La den bli romtemperert.
5.Pisk kremfløten til en myk krem.
6.Vend sjokoladeblandingen inn i kremen med hjelp av en slikkepott til alt er jevn fordelt.
7. Hell over bringebær moussen og sett kaldt i minst 2 timer før servering.
Legg gjerne igjen en kommentar om hva du synes om tre lag mousse kake eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 3 Egg
- 4 dl sukker
- 150 g smeltet smør
- 3 dl Mel for glutenfritt: Toro glutenfri kakemix
- 4 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts Salt
- 150 g melkesjokolade
- 3 plater gelatin
- 1 dl Melk
- 1 ss sukker
- 2 dl kremfløte
- 180 g frosne bringebær OBS! Tines før bruk.
- 40 g sukker
- 3 plater gelatin
- 2 dl kremfløte
- 1 ts Sitronsaft
- 1 plate gelatin
- 100 g hvit sjokolade
- 1 dl Melk
- 1 ts vaniljeessens
- 2 dl kremfløte
- Visp egg og sukker sammen.
- Bland alle de tørre ingrediensene og smelt smøret.
- Vend vekselsvis inn melblandingen og smøret til en jevn røre.
- Hell røren i en 24 cm springform hvor du har forhøyet kanten med bakepapir. Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 25 min. Avkjøl helt for du starter på moussen.
- Legg gelatin i en skål med kaldt vann i 10 min.
- Grov hakk melkesjokoladen.
- Varm melk og sukker i en kjele til kokepunktet.
- Klem ut vannet av gelatinen og rør den godt ut i den varme melken.
- Ha sjokoladen i melken og la den stå i 2-3 minutter. Rør rundt og se til at all sjokoladen er smeltet.
- Pisk opp kremfløten til en myk krem.
- Rør sjokoladen inn med en slikkepott og hell over brownie bunnen. Stå kaldt i minst 2 timer. (Ta gjerne opp bringebærene nå slik at de tiner)
- Legg gelatin i en skål med kaldt vann i 10 min.
- Miks bringebær og sukker til en pure med en stavmikser. Sikt den deretter fri for steiner.
- Ha halvparten av bringebær pureen i en kjele og varm den opp til kokepunktet. Klem ut vannet av gelatinen og rør den godt ut.
- Pisk opp kremfløten til en myk krem. Vend all bringebær pure og sitron saft inn med en slikkepott.
- Hell bringebær moussen over sjokolade moussen og sett kaldt i minst 2 timer.
- Legg gelatinen i en skål med kaldt vann i 10 min.
- Hakk den hvite sjokoladen i biter.
- Varm opp melken og klem vannet ut av gelatinen. Rør den godt inn.
- Ha i vaniljeessens og ha sjokoladen i. La den stå 2-3 minutter. Rør inn sjokoladeblandingen til alt er godt blandet. La den bli romtemperert.
- Pisk kremfløten til en myk krem.
- Vend sjokoladeblandingen inn i kremen med hjelp av en slikkepott til alt er jevn fordelt.
- Hell over bringebær moussen og sett kaldt i minst 2 timer før servering.