Marshmallows stenger
Hvor gøy vil det ikke være å imponere barna med hjemmelaget marshmallows stenger?
Ingen grunn til å kjøpe disse på butikken når du kan lage selv hjemme, de smaker mye bedre og konsistensen er som skumgummi, så godt! Marshmallows stenger gir ett preg av rustikk. De passer perfekt å ha i godteri posene på en barnebursdag og vil garantert bli en snakkis.
For å lage marshmallows stenger trenger du ett termometer, dette er for å forsikre deg om at sukkeret når rett temperatur. Du vil og trenge icing farger og sprøyte poser, dette får du enkelt kjøpt på alle kjøkken butikkene.
Om du ikke alt har overnevnte redskaper eller ønsker å gå til innkjøp av de, har jeg en oppskrift som vil passe perfekt for deg! Gele ruller med marshmallows! Det er blitt en av mine mest populære oppskrifter og de vil garantert falle i smak. Oppskriften finner du HER!
Marshmallows var originalt brukt for å hjelpe mot sår og vond hals, mage problemer ol. da urten legestokkrose var en viktig ingrediens. Idag ser jeg dessverre ikke så mange helsefordeler med Marshmallows. Foruten om den sosiale gleden det gir små og store å sitte rundt ett leirbål eller nyte en kopp med varm sjokolade og marshmallows.
Navnet “marshmallows” kommer fra det engelske navnet på legestokkrose som er mallows. Urten trenger mye fukt og er ofte å finne i myrer som på engelsk heter marsh.
Til 6 marshmallows stenger trenger du:
400 g sukker
2 dl vann
10 ts gelatin pulver utblandet i 10 ss vann
1 vaniljestang
300 g melis
12 Tannpirkere eller tapas pinner
Icing farger
Slik gjør du:
1.Bland ut gelatin pulveret med vann. La stå.
2.Ha sukker og vann i en kjele sammen med ett termometer. Varm opp til 110 grader uten å røre.
3.Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha de i kjelen under oppvarmingen.
4.Ta kjelen av platen og avkjøl i 3-4 minutter.
5.Bruk en sikt til å dekke en stor yte av kjøkkenbenken med ett godt lag med melis, ca 60 x 40 cm.
6.Rør gelatinen ut i sukkerlaken og hell alt over i en glass/stål bolle.
7.Pisk sukkerlaken til den begynner å tykne. Fordel laken likt i tre boller og tilsett ønskede farger.
8.Pisk deretter en av bollene klar. Konsistensen skal være tykk og idet øyeblikket røren begynner å klatre oppover vispen er den klar.
9.Ha røren i en sprøytepose og sprøyt lange stenger med hele innholdet.
10.Gjenta steg 8 og 9 til du har hele kjøkkenbenken full av stenger i ulike farger.
11.La marshmallows stengene hvile i 60 min til de har stivnet.
12.Rull de deretter inn i melis, så de ikke lenger er klissete på noen av sidene.
13.Ta tre stenger rist av overflødig melis og stikke en tannpirker i gjennom en ende. Tvinn stengene deretter rundt hverandre, sett en tannpirker i andre enden. Ved å skyve endende av stangen til ulike sider av pinnene vil du kunne hjelpe stangen til å ligge tvinnet.
14.La stengene tørke til de holder formen mellom 12-24 timer. Ta ut pinnene og klipp i ønskede størrelser.
*Marshmallows stengene oppbevares lufttett for lengst holdbarhet!
Legg gjerne igjen en kommentar om du lager marshmallows stenger eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 400 g sukker
- 2 dl Vann
- 10 ts gelatinpulver blandes ut i 10 ss vann
- 1 vaniljestang
- 300 g melis
- 12 tannpirker eller tapas pinner
- icing farger
- Bland ut gelatin pulveret med vann. La stå.
- Ha sukker og vann i en kjele sammen med ett termometer. Varm opp til 110 grader uten å røre
- Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha de i kjelen under oppvarmingen.
- Ta kjelen av platen og avkjøl i 3-4 minutter.
- Bruk en sikt til å dekke en stor yte av kjøkkenbenken med ett godt lag med melis, ca 60 x 40 cm.
- Rør gelatinen ut i sukkerlaken og hell alt over i en glass/stål bolle.
- Pisk sukkerlaken til den begynner å tykne. Fordel laken likt i tre boller og tilsett ønskede farger.
- Pisk deretter en av bollene klar. Konsistensen skal være tykk og idet øyeblikket røren begynner å klatre oppover vispen er den klar.
- Ha røren i en sprøytepose og sprøyt lange stenger med hele innholdet.
- Gjenta steg 8 og 9 til du har hele kjøkkenbenken full av stenger i ulike farger.
- La marshmallows stengene hvile i 60 min til de har stivnet.
- Rull de deretter inn i melis, så de ikke lenger er klissete på noen av sidene.
- Ta tre stenger rist av overflødig melis og stikke en tannpirker i gjennom en ende. Tvinn stengene deretter rundt hverandre, sett en tannpirker i andre enden. Ved å skyve endende av stangen til ulike sider av pinnene vil du kunne hjelpe stangen til å ligge tvinnet.
- La stengene tørke til de holder formen mellom 12-24 timer. Ta ut pinnene og klipp i ønskede størrelser.
Oppbevares lufttett for lengst mulig holdbarhet.