Marshmallows stenger
Hjemmelaget rustikk godteri!
Porsjoner
6stenger
Porsjoner
6stenger
Ingredienser
Instruksjoner
  1. Bland ut gelatin pulveret med vann. La stå.
  2. Ha sukker og vann i en kjele sammen med ett termometer. Varm opp til 110 grader uten å røre
  3. Del vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha de i kjelen under oppvarmingen.
  4. Ta kjelen av platen og avkjøl i 3-4 minutter.
  5. Bruk en sikt til å dekke en stor yte av kjøkkenbenken med ett godt lag med melis, ca 60 x 40 cm.
  6. Rør gelatinen ut i sukkerlaken og hell alt over i en glass/stål bolle.
  7. Pisk sukkerlaken til den begynner å tykne. Fordel laken likt i tre boller og tilsett ønskede farger.
  8. Pisk deretter en av bollene klar. Konsistensen skal være tykk og idet øyeblikket røren begynner å klatre oppover vispen er den klar.
  9. Ha røren i en sprøytepose og sprøyt lange stenger med hele innholdet.
  10. Gjenta steg 8 og 9 til du har hele kjøkkenbenken full av stenger i ulike farger.
  11. La marshmallows stengene hvile i 60 min til de har stivnet.
  12. Rull de deretter inn i melis, så de ikke lenger er klissete på noen av sidene.
  13. Ta tre stenger rist av overflødig melis og stikke en tannpirker i gjennom en ende. Tvinn stengene deretter rundt hverandre, sett en tannpirker i andre enden. Ved å skyve endende av stangen til ulike sider av pinnene vil du kunne hjelpe stangen til å ligge tvinnet.
  14. La stengene tørke til de holder formen mellom 12-24 timer. Ta ut pinnene og klipp i ønskede størrelser.
Notater

Oppbevares lufttett for lengst mulig holdbarhet.