Blomkål pizza
En sunn pizza med himmelsk smak! Med en pizzabunn basert på blomkål, er den næringsrik, vegetarisk og allergivennlig. Hvem hadde trodd at blomkål kunne smake så godt?
Til 1 pizza bunn trenger du:
1 Blomkål
2 Egg
60 g revet parmesan ost
1 ts hvitløks pulver
1 ts paprika pulver
Slik gjør du:
1. Kok blomkålen i 13-15 minutter. Sil ut vannet, skyll de deretter i kaldt vann.
2. Mix blomkålen i en blender eller food processor. Om maskinen sliter med å mose blomkålen, la litt ekstra vann i.
3. Ta ett kjøkkenhåndkle over en bolle og hell blomkål mosen over. Vannet skal presset ut av blomkålen. Vri håndkle til det meste av vannet er ute.
4. Bland i egg, parmesanost, hvitløk og paprika. Rør til det blir en jevn blanding.
5. Form en tynn pizzabunn på bakepapir og stek midt i ovnen på 200ºC i 20-25 min.
6. Ta på ønsket fyll og etterstek i 10-12 min midt i ovnen på 200ºC
Forslag til fyll:
Hjemmelaget tomatsaus med vårløk
Rødløk
Grønn paprika
Soltørkede tomater
Litt revet ost
Server gjerne med litt fersk basillikum og hjemmelaget hvitløksdressing!
-Belle
- MatrettPizza
Porsjoner | Forberedelse |
1-2 personer | 10 min |
Koke/steketid | Passive Time |
50 min | 30 min |
|
|
|
En sunn pizza med himmelsk smak! Med en pizzabunn basert på blomkål, er den næringsrik og allergivennlig. Hvem hadde trodd at blomkål kunne smake så godt?
|
- 1 Blomkål
- 2 Egg
- 60 g Parmesanost revet
- 1 ts Hvitløks pulver
- 1 ts Paprika pulver
- Kok blomkålen i 13-15 minutter. Sil ut vannet, skyll de deretter i kaldt vann.
- Mix blomkålen i en blender eller food processor. Om maskinen sliter med å mose blomkålen ha litt ekstra vann i.
- Ta ett kjøkkenhåndkle over en bolle og hell blomkål mosen over. Vannet skal presset ut av blomkålen. Vri håndkle til det meste av vannet er ute.
- Bland i egg, parmesanost, hvitløk og paprika. Rør til det blir en jevn blanding.
- Form en tynn pizzabunn på bakepapir og stek midt i ovnen på 200ºC i 20-25 min.
- Ta på ønsket fyll og etterstek i 10-12 min midt i ovnen på 200ºC
Serverings tips: Legg litt fersk basillikum på toppen før servering og ikke glem å lage hvitløksdressing!
2 kommentarer
Kent
Nydelig ble det. Jeg lagde to. Den siste stekte jeg på 250 grader i 20 min. Deretter fyll på og i 12 minutter på 220. Synes det var bedre 🙂 men ellers strålende oppskrift 🙂
Isabelle
Hei Kent! Gøy å høre at den falt i smak. Og takk for tipset, det skal jeg prøve neste gang det blir servert blomkål pizza her hjemme 🙂