Middags Retter,  Pizza

Blomkål pizza

 

IMG_1763

En sunn pizza med himmelsk smak! Med en pizzabunn basert på blomkål, er den næringsrik, vegetarisk og allergivennlig. Hvem hadde trodd at blomkål kunne smake så godt?

Til 1 pizza bunn trenger du:

1 Blomkål

2 Egg

60 g revet parmesan ost

1 ts hvitløks pulver

1 ts paprika pulver

IMG_1646

Slik gjør du:

1. Kok blomkålen i 13-15 minutter. Sil ut vannet, skyll de deretter i kaldt vann.

IMG_1655

2. Mix blomkålen i en blender eller food processor. Om maskinen sliter med å mose blomkålen, la litt ekstra vann i.

IMG_1677IMG_1680

3. Ta ett kjøkkenhåndkle over en bolle og hell blomkål mosen over. Vannet skal presset ut av blomkålen. Vri håndkle til det meste av vannet er ute.

IMG_1682IMG_1684

4. Bland i egg, parmesanost, hvitløk og paprika. Rør til det blir en jevn blanding.

IMG_1687IMG_1689

5. Form en tynn pizzabunn på bakepapir og stek midt i ovnen på 200ºC i 20-25 min.

IMG_1693

6. Ta på ønsket fyll og etterstek i 10-12 min midt i ovnen på 200ºC

Forslag til fyll:

Hjemmelaget tomatsaus med vårløk

Rødløk

Grønn paprika

Soltørkede tomater

Litt revet ost

Server gjerne med litt fersk basillikum og hjemmelaget hvitløksdressing!

-Belle

IMG_1730IMG_1763

Blomkål pizza
Print Recipe
En sunn pizza med himmelsk smak! Med en pizzabunn basert på blomkål, er den næringsrik og allergivennlig. Hvem hadde trodd at blomkål kunne smake så godt?
Porsjoner Forberedelse
1-2 personer 10 min
Koke/steketid Passive Time
50 min 30 min
Porsjoner Forberedelse
1-2 personer 10 min
Koke/steketid Passive Time
50 min 30 min
Blomkål pizza
Print Recipe
En sunn pizza med himmelsk smak! Med en pizzabunn basert på blomkål, er den næringsrik og allergivennlig. Hvem hadde trodd at blomkål kunne smake så godt?
Porsjoner Forberedelse
1-2 personer 10 min
Koke/steketid Passive Time
50 min 30 min
Porsjoner Forberedelse
1-2 personer 10 min
Koke/steketid Passive Time
50 min 30 min
Instruksjoner
  1. Kok blomkålen i 13-15 minutter. Sil ut vannet, skyll de deretter i kaldt vann.
  2. Mix blomkålen i en blender eller food processor. Om maskinen sliter med å mose blomkålen ha litt ekstra vann i.
  3. Ta ett kjøkkenhåndkle over en bolle og hell blomkål mosen over. Vannet skal presset ut av blomkålen. Vri håndkle til det meste av vannet er ute.
  4. Bland i egg, parmesanost, hvitløk og paprika. Rør til det blir en jevn blanding.
  5. Form en tynn pizzabunn på bakepapir og stek midt i ovnen på 200ºC i 20-25 min.
  6. Ta på ønsket fyll og etterstek i 10-12 min midt i ovnen på 200ºC
Notater

Serverings tips: Legg litt fersk basillikum på toppen før servering og ikke glem å lage hvitløksdressing!

Del denne oppskriften

2 kommentarer

  • Kent

    Nydelig ble det. Jeg lagde to. Den siste stekte jeg på 250 grader i 20 min. Deretter fyll på og i 12 minutter på 220. Synes det var bedre 🙂 men ellers strålende oppskrift 🙂

    • Isabelle

      Hei Kent! Gøy å høre at den falt i smak. Og takk for tipset, det skal jeg prøve neste gang det blir servert blomkål pizza her hjemme 🙂

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *