Italiensk marengs
Italiensk marengs kan brukes som den er til å toppe desserter, dekke/dekorere kaker alene eller som en base i smørkrem, iskrem, sorbet eller mousse. Viste du at marengs har funnets siden tidlig på 1600 tallet? De finnes tre typer marengs:…
Royal Icing
Royal icing er det fine navn for melis glasur laget med eggehviter. Eggehvitene gjør at glasuren blir fastere i konsistensen og dermed mer formelig, den stivner raskere og blir hardere enn f.eks melis glasur laget med vann. For å dekorere…
Napoleons kake
Napoleons kake er en klassiker! Mitt første møte med denne myke men sprø smaksopplevelsen var da min morfar som tok oss med ut på cafe besøk i Bergen. Det var magisk! Jeg har lenge tenkt at den måtte være så…
Nougat Biskvier
Disse nougat biskviene er noe som alle burde ha liggende i fryseren til anledninger hvor du har lite med tid men ønsker å servere noe godt til gjestene. De er mektige og runde i smaker, får tungen rett og slett…