Pistasj konfekter
Hvit sjokolade og salte pistasjnøtter, hvorfor finnes det ikke pistasj konfekter i små godt hyllen? Det er jo så utrolig godt!
Pistasj konfekter er perfekte å gi bort som venninne gaver eller som eksklusiv helgekos. Ved oppbevaring i kjøleskap kan de fint holde seg i noen uker, om du klarer er jeg litt mer usikker på.
For noen år siden laget min lillesøster sin egen variant av peanut butter cups med pistasj smør og etter det har jeg lagt min elsk på med pistasj og sjokolade.
Her finner du oppskrifter på andre smakfulle konfekter!
Minner meg på en historie om pistasjnøtter som ikke er like digg. Så om du er sensitiv for mat historier blad videre til neste bilde og la deg friste istedenfor. For deg som er psykisk sterk les videre..
Så vi hadde en periode i familien hvor pistasj nøtter var en stor favoritt. Det ble i løpet av ett parr måneder spist x antal poser med nøtter. Om du er en dreven pistasj nøtt spiser så vet du at man bruker tennene til å dele nøtten og slafser i seg all det digge saltet som er på innsiden av skallet. En dag da min lillesøster (som forøvrig er den samme som tidligere nevnt) gaflet i seg en pose oppdager hun plutselig en larve i en kokong på innsiden av skallet. Grøss!! Så utrolig ekkelt å tenkte på alle de posene med nøtter som bare ble slengt inn i munnen uten å se en eneste gang på de.. Tiden leger heldigvis alle sår og pistasjnøtter er nå blitt høyt opp på listen av favoritter igjen!
Til 16 pistasj konfekter trenger du:
1 toppet dl pistasjnøtter (Tilsvarer ca 90 g nøtter med skall)
1/4 ts kokosolje
1/4 ts honning
1/2 ts salt
300 g hvit sjokolade
Slik gjør du:
1.Legg til side 3-4 nøtter. Miks resterende pistasjnøtter i en stavmikser eller food prosessor til mykt smør.
2.Tilsett kokosolje, honning og salt. Miks til en jevn blanding.
3.Sett en glass/metall bolle over en kjele med litt vann. Ha pistasj smøret og halvparten (150 g) av den hvite sjokoladen.
4.Rør rundt til alt er smeltet.
5.Hell i konfekt former* og sett kaldt i ca 2 timer.
6.Hakk resten av den hvite sjokoladen (150 g) i små biter. Ha en glass/metall bolle over en kjele med vann mens du rører.
7.Når ca 50% av sjokoladen er smeltet tar du bollen av og rører godt om til all sjokoladen er smeltet.
8.Hakk pistasj nøttene du la til side i små biter.
9.Ta konfektene ut av formen, dypp de i sjokolade og strø pistasj over. Sett på ett bakepapir og la de stivne. Evt. sett gjerne kaldt for at prosessen skal gå raskere.
10. Oppbevar pistasj konfektene i kjøleskap frem til servering.
*Har du ikke konfekt former kan du sette skålen kaldt i ca 50 min. Form små baller av konfekt massen og sett kaldt i 1 time til før du fortsetter prosessen med sjokolade trekket.
Legg gjerne igjen en kommentar om du prøver oppskriften eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 1 toppet dl pistasjnøtter ca. 90 g med skallet på.
- 1/4 ts Honning
- 1/4 ts kokosolje
- 1 klype Salt
- 150 g hvit sjokolade
- 150 g hvit sjokolade
- Legg til side 3-4 nøtter. Miks resterende pistasjnøtter i en stavmikser eller food prosessor til mykt smør.
- Tilsett kokosolje, honning og salt. Miks til en jevn blanding.
- Sett en glass/metall bolle over en kjele med litt vann. Ha pistasj smøret og halvparten (150 g) av den hvite sjokoladen.
- Rør rundt til alt er smeltet.
- Hell i konfekt former* og sett kaldt i ca 2 timer.
- Hakk resten av den hvite sjokoladen (150 g) i små biter. Ha en glass/metall bolle over en kjele med vann mens du rører.
- Når ca 50% av sjokoladen er smeltet tar du bollen av og rører godt om til all sjokoladen er smeltet.
- Hakk pistasjnøttene du la til side i små biter.
- Ta konfektene ut av formen, dypp de i sjokolade og strø pistasj over. Sett på ett bakepapir og la de stivne. Evt. sett gjerne kaldt for at prosessen skal gå raskere.
- Oppbevar pistasj konfektene i kjøleskap frem til servering.
*Har du ikke konfekt former kan du sette skålen kaldt i ca 50 min. Form små baller av konfekt massen og sett kaldt i 1 time til før du fortsetter prosessen med sjokolade trekket.