Pistasj konfekt
Pistasj konfekter er perfekt som helgekos eller som venninne gave. Myke på innsiden og toppet med knasende pistasj. Lang holdbarhet.
Porsjoner
16konfekter
Porsjoner
16konfekter
Ingredienser
Pistasj fyll:
Sjokoladetrekk:
Instruksjoner
Pistasj fyll:
  1. Legg til side 3-4 nøtter. Miks resterende pistasjnøtter i en stavmikser eller food prosessor til mykt smør.
  2. Tilsett kokosolje, honning og salt. Miks til en jevn blanding.
  3. Sett en glass/metall bolle over en kjele med litt vann. Ha pistasj smøret og halvparten (150 g) av den hvite sjokoladen.
  4. Rør rundt til alt er smeltet.
  5. Hell i konfekt former* og sett kaldt i ca 2 timer.
Sjokoladetrekk:
  1. Hakk resten av den hvite sjokoladen (150 g) i små biter. Ha en glass/metall bolle over en kjele med vann mens du rører.
  2. Når ca 50% av sjokoladen er smeltet tar du bollen av og rører godt om til all sjokoladen er smeltet.
  3. Hakk pistasjnøttene du la til side i små biter.
  4. Ta konfektene ut av formen, dypp de i sjokolade og strø pistasj over. Sett på ett bakepapir og la de stivne. Evt. sett gjerne kaldt for at prosessen skal gå raskere.
  5. Oppbevar pistasj konfektene i kjøleskap frem til servering.
Notater

*Har du ikke konfekt former kan du sette skålen kaldt i ca 50 min. Form små baller av konfekt massen og sett kaldt i 1 time til før du fortsetter prosessen med sjokolade trekket.