Oreo konfekter
Oreo konfekter er enkle å lage med bare 3 ingredienser, men smaker himmelsk! Er du glad i Oreo må du teste disse. Sjansen for at du har fått en ny helgefavoritt er nok så stor!
Når du setter tennene i en konfekt vil sjokoladen knekke og det myke Oreo fyllet vil strømme ut å tilfredstille enhver smaksløk. Om du enda ikke er overbevis om at Oreo konfekter er så godt jeg beskriver, ta en titt på innsiden..
Oreo sin bakgrunn er hva jeg kaller definisjonen av “copy with pride”. De tok noe som allerede var funnet opp å satte sitt eget preg på det og hele verden faller med storm for dere versjon. Ingen grunn til å tråkke opp nye spor på en vei som alt har potensiale.
Oreo ble nemlig laget i Manhattan, New York i 1912, etter inspirasjon fra Hydrox, en kjeks som kom på markedet ett par år før. Gaten der produksjonen først startet er idag kalt for “Oreo way”.
Hvor navnet Oreo kommer fra er usikkert, det finnes flere teorier der ibland at navnet kommer fra det greske ordet “ωραίο” (uttales oraío), som betyr smakfull, vakker og godt.
Idag selges Oreo i over 100 land og er blitt den mest solgte kjeksen i verden.
Til 12 Oreo konfekter trenger du:
150 g Oreo (en pakke)
90 g Philadelphia
200 g hvit sjokolade
Slik gjør du:
1.Start med å temperere ca 100 g av sjokoladen. Dette gjør du ved å dele sjokoladen i små biter i en skål, varm i mikrobølgeovnen i 20 sek. Rør godt til sjokoladen ikke lenger smelter i skålen ved omrøring. Sett tilbake i mikrobølgeovnen i 10 sek og rør til all sjokoladen er smeltet.
2.Fordel sjokoladen ut i silikon former. Først langs kantene, deretter dunker du formen i kjøkkenbenken til sjokoladen dekker bunnen.
3.Sett formene kaldt i 15-20 min.
4.Legg 2 Oreo kjeks til side. Resterende knuses til pulver med en food processor eller stav mixer.
5. Bland i Philadelphia til ett myk og jevn fyll.
6.Fyll formene med Oreo fyllet.
7.Temperer resterende sjokolade på lik måte som før.
8.Dekk alle Oreo fyllningen med sjokolade.
9.Hakk resterende Oreo og topp konfektene med disse.
10.Sett kaldt i 15-20 min og topp Oreo konfektene ut av formene.
*Oppbevares i kjøleskap for lengt holdbarhet. Tåler fint å stå fremme en kveld om sjokoladen er blitt rett temperert.
Her finner du flere oppskrifter på konfekter!
Legg gjerne igjen en kommentar om du prøver deg på å lage Oreo konfekter eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- Start med å temperere ca 100 g av sjokoladen. Dette gjør du ved å dele sjokoladen i små biter i en skål, varm i mikrobølgeovnen i 20 sek. Rør godt til sjokoladen ikke lenger smelter i skålen ved omrøring. Sett tilbake i mikrobølgeovnen i 10 sek og rør til all sjokoladen er smeltet.
- Fordel sjokoladen ut i silikon former. Først langs kantene, deretter dunker du formen i kjøkkenbenken til sjokoladen dekker bunnen.
- Sett formene kaldt i 15-20 min.
- Legg 2 Oreo kjeks til side. Resterende knuses til pulver med en food processor eller stav mixer.
- Bland i Philadelphia til ett myk og jevn fyll.
- Fyll formene med Oreo fyllet.
- Temperer resterende sjokolade på lik måte som før.
- Dekk alle Oreo fyllningen med sjokolade.
- Hakk resterende Oreo og topp konfektene med disse.
- Sett kaldt i 15-20 min og topp Oreo konfektene ut av formene.