Bringebær og lakris godis
Bringebær og lakris godteri er så myke og tilfredstillende. Dessuten er de enkle å lage og inneholder bare fire ingredienser.
Min spådom er att du kommer til å ville lage en porsjon til innen helgen er omme. For finnes det en bedre smaks kombinasjon enn bringebær og lakris? Nope. Det trengs vel bare ett ord for å beskrive disse MUMS!
Viste du at du kan lage marshmallows hjemme selv? Vil du lage det til denne oppskriften kan du følge stegene i marshmallows oppskriften frem til steg 8 og derifra følge oppskriften nedenunder. Her finner du fremgangsmåten på marshmallows!
Til en porsjon av bringebær og lakris godteri trenger du:
200 g marshmallow
1 pakke bringebær gelè
1 dl vann
20 tyrkisk pepper (en halv pose)
200 g melis
Om ønsket: 200 g lys kokesjokolade til trekk
Slik gjør du:
1.Knus tyrkisk pepper til det meste er blitt til pulver.
2.Del marshmallows i mindre biter og ha i en stor glass skål.
3.Ha i bringebær gelè og vann.
4.Varm i mikrobølgeovn i ca 2 min.
5.Rør godt sammen med en slikkepott til røren er fri for klumper.
6.Tilsett de knuste dropsene og rør det godt inn.
7.Dekk en 20 x 20 cm form med melis. Ha i røren og la den stå kaldt i 2 timer.
8.Skjær rundt formen med en kniv og bruk en saks til å klippe biter i passe størrelse.
9. Rull endende i melis.
Oppbevares i en luft tett pose.
Tips! Vask saksen med en gang den ikke tar like godt lenger.
Hjemmelaget godteri har en egen sjarm. Det blir mer eksklusivt og man spiser dermed litt mindre. Jeg har delt flere oppskrifter på godteri her på siden, du kan finne de HER!
Legg gjerne igjen en kommentar om du lager bringebær og lakris godteri eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.
Håper det smaker!
-Belle
- 200 g Marshmallows
- 1 pakke bringebær gelè
- 1 dl Vann
- 20 tyrkisk pepper (en halv pakke)
- 200 g melis
- Knus tyrkisk pepper til det meste er blitt til pulver.
- Del marshmallows i mindre biter og ha i en stor glass skål.
- Ha i bringebær gelè og vann.
- Varm i mikrobølgeovn i ca 2 min.
- Rør godt sammen med en slikkepott til røren er fri for klumper.
- Tilsett de knuste dropsene og rør det godt inn.
- Dekk en 20 x 20 cm form med melis. Ha i røren og la den stå kaldt i 2 timer.
- Skjær rundt formen med en kniv og bruk en saks til å klippe biter i passe størrelse.
- Rull endende i melis.