Tilslørte bondepiker
Servers ny laget for en sprø kavring eller etter noen timer i kjøleskap for en mykere variant av desserten.
Porsjoner
Forberedelse
6
personer
25
min
Porsjoner
Forberedelse
6
personer
25
min
Ingredienser
Eplemos
10
stk
epler
eller eplemos
1 1/2
dl
sukker
1 dl
dl
Vann
Kavring blanding
6
dl
knuste kavringer
eller ristet brød
5
ss
Smør
4
dl
sukker
1
ts
kanel
Krem
4
dl
kremfølte
1 1/2
ts
vaniljesukker
Instruksjoner
Eplemos
Skrell eplene, og kutt de i biter. Ha eplebitene, sukker og vann i en kjele og kok til eplene er myke og begynner å bli mos. Avkjøl mosen.
Kavring blanding
Smelt smør i varm stekepanne. Bland i kavring med sukker og kanel, og stek det til det er gyldent og sprøtt. Tar ca. 3-5 minutter. Avkjøl blandingen.
Krem
Pisk kremfløten og vanilje sukkeret til en luftig krem.
Legg eplemos, kavringen og kremen lagvis i små porsjons glass eller i en stor bolle.