Bringebær ostekake med nøttebunn
Porsjoner
24
cm springform
Porsjoner
24
cm springform
Ingredienser
Nøttebunn:
4
eggehviter
romtemperert
175
g
sukker
200
g
malte mandler
Bringebær fromasj:
2
pakker
bringebærgelé
5
dl
kokende vann
3
dl
kremfløte
2
ss
sukker
300
g
bringebær
200
g
kremost naturell
romtemperert
friske bringebær
til pynt
Instruksjoner
Nøttebunn:
Mal mandlene i en food processor eller kvern.
Visp eggehvitene og sukkeret til det blir helt stivt.
Vend inn mandlene i den stive eggedosisen.
Hell røren i en 24 cm springform med bakepapir i bunnen. Stekes på 170 grader i ca 25 min. Avkjøl bunnen i formen.
Bringebær fromasj:
Kok opp 5 dl vann. Ta av platen og rør bringebærgeléen ut i vannet til alt er oppløst. La det avkjøle til romtemperatur.
Pisk kremfløten og sukkeret til det blir en fast krem.
Knus bringebærene lett med en gaffel og tilsett til kremen.
Rør inn den romtempererte kremosten til kremen er jevn.
Tilsett den avkjølte geléen og bland det godt sammen.
Hell fromasjen over den avkjølte nøttebunnen. La kaken stå kaldt i minst tre timer.
Dekorer med pisket krem eller cool-whip og friske bringebær før servering.