Bringebær ostekake med nøttebunn
Porsjoner
24cm springform
Porsjoner
24cm springform
Ingredienser
Nøttebunn:
Bringebær fromasj:
Instruksjoner
Nøttebunn:
  1. Mal mandlene i en food processor eller kvern.
  2. Visp eggehvitene og sukkeret til det blir helt stivt.
  3. Vend inn mandlene i den stive eggedosisen.
  4. Hell røren i en 24 cm springform med bakepapir i bunnen. Stekes på 170 grader i ca 25 min. Avkjøl bunnen i formen.
Bringebær fromasj:
  1. Kok opp 5 dl vann. Ta av platen og rør bringebærgeléen ut i vannet til alt er oppløst. La det avkjøle til romtemperatur.
  2. Pisk kremfløten og sukkeret til det blir en fast krem.
  3. Knus bringebærene lett med en gaffel og tilsett til kremen.
  4. Rør inn den romtempererte kremosten til kremen er jevn.
  5. Tilsett den avkjølte geléen og bland det godt sammen.
  6. Hell fromasjen over den avkjølte nøttebunnen. La kaken stå kaldt i minst tre timer.
  7. Dekorer med pisket krem eller cool-whip og friske bringebær før servering.