Årstid,  Kaker,  Sommer

Bringebær fromasj med nøttebunn

Bringebær fromasj med nøttebunn i 24 cm springform

En fantastisk sommer kake! Bringebær fromasj med nøttebunn er en frisk og lett kake som garantert vil lyser opp bordet i sommer med sin friske bringebær rosa farge.

Kaken er inspirert etter en oppskrift i ett gammelt ukeblad. For x antall år siden rev mamma den ut og sa at hun ønsket seg den til bursdagen sin. Bursdagen kom og gikk, men ingen bringebær fromasj kake ble servert. Flere år gikk og jeg kom nå over den i oppskrift boken min.. Så i år ble den endelig servert! Iblant tar det litt tid før ønskene våre går i oppfyllelse men like ofte skjer det når vi minst aner det. Bringebær fromasj med nøttebunn ble en hit etter år med venting!

Bringebær fromasj med nøttebunn pyntet med krem og bringebær

Med en nøttebunn som er naturlig glutenfri passer den utmerket som ett glutenfritt alternativ på kakebord. Kan ved enkel moderasjoner lages fri for melk, se alternativ i ingrediens listen.

Som dekorasjon kan du pynte med pisket krem eller cool-whip, som er en stivere kremfløte med lett vaniljesmak oppskrift finner du her og friske bringebær, det vil gi det lille extra til din bringebær fromasj med nøttebunn kake.
Ett kakestykke av bringebær fromasj med nøttebunn

Til en bringebær fromasj med nøttebunn (24 cm springform) trenger du:

Nøttebunn:

4 romtempererte eggehviter

175 g sukker

200 g malte mandler

Bringebær fromasj:

2 pakker bringebærgelé 

5 dl kokende vann

3 dl kremfløte (for melkefri: Vispbar havre fløte)

2 ss sukker

300 g bringebær

200 g romtemperert naturell kremost (for melkefri: Oatly påMackan Naturell)

Pisket kremfløte eller cool-whip og friske bringebær til pynt.

Slik gjør du:

Nøttebunn:

1.Mal mandlene i en food processor eller kvern.

2.Visp de romtempererte eggehvitene og sukkeret til det blir helt stivt.

3.Vend forsiktig inn mandlene i den stive eggedosisen.

4.Hell røren i en 24 cm springform med bakepapir i bunnen.

5.Stekes på 170 grader i ca 25 min. Avkjøl bunnen i formen.

Bringebær fromasj:

1.Kok opp 5 dl vann. Ta av platen og rør bringebærgeléen ut i vannet til alt er oppløst. La det avkjøle til romtemperatur.

2.Pisk kremfløte og sukkeret til det blir en fast krem.

3.Knus bringebærene lett med en gaffel og tilsett til kremen.

4.Rør inn den romtempererte kremosten til kremen er jevn.

5.Tilsett den avkjølte geléen og bland det godt sammen.

6.Hell fromasjen over den avkjølte nøttebunnen og la kaken stå kaldt i minst tre timer.

7.Dekorer med pisket krem eller cool-whip og friske bringebær før servering.

Bringebær fromasj med nøttebunn sett ovenifra
Legg gjerne igjen en kommentar om du har laget bringebær fromasj med nøttebunn eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og bake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Bringebær ostekake med nøttebunn
Print Recipe
Porsjoner
24 cm springform
Porsjoner
24 cm springform
Bringebær ostekake med nøttebunn
Print Recipe
Porsjoner
24 cm springform
Porsjoner
24 cm springform
Ingredienser
Nøttebunn:
Bringebær fromasj:
Porsjoner: cm springform
Instruksjoner
Nøttebunn:
  1. Mal mandlene i en food processor eller kvern.
  2. Visp eggehvitene og sukkeret til det blir helt stivt.
  3. Vend inn mandlene i den stive eggedosisen.
  4. Hell røren i en 24 cm springform med bakepapir i bunnen. Stekes på 170 grader i ca 25 min. Avkjøl bunnen i formen.
Bringebær fromasj:
  1. Kok opp 5 dl vann. Ta av platen og rør bringebærgeléen ut i vannet til alt er oppløst. La det avkjøle til romtemperatur.
  2. Pisk kremfløten og sukkeret til det blir en fast krem.
  3. Knus bringebærene lett med en gaffel og tilsett til kremen.
  4. Rør inn den romtempererte kremosten til kremen er jevn.
  5. Tilsett den avkjølte geléen og bland det godt sammen.
  6. Hell fromasjen over den avkjølte nøttebunnen. La kaken stå kaldt i minst tre timer.
  7. Dekorer med pisket krem eller cool-whip og friske bringebær før servering.
Del denne oppskriften

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *