Dessert,  Kaker

Rips og skogsbær ostepai

ett kakestykke av med rips og skogsbær ostepai

Hvor herlig er det ikke å ha hagen full av busker som bugner av store og friske bær. Kunne gå å små spise litt og plukke til å ha gjennom vinteren. Rips og skogsbær ostepai er perfekt når du vil lage noe av de herlige bærene fra hagen.

Alene faller nok paien best i smak hos voksene, da den kan være litt stram i smaken for små munner. Så server paien gjerne med litt vaniljesaus, da vil både store og små kaste seg over denne lekkerbisken av en pai. Oppskrift på hjemmelaget vanilje saus finner du HER!

rips og skogsbær ostepai

Paien er full av smak! Den kan fint lages ett par dager i forveien da det gjør at smakene setter seg og den blir bare enda bedre. Så perfekt for deg som vil servere noe sen sommerlig men kanskje ikke har tid samme dag til å røske sammen noe på kjøkkenet.

Ønsker du å lage paien glutenfri kan du fint gjøre dette ved å bytte ut melet med “TORO glutenfri kake mix”

Er du ute etter oppskrifter på flere paier kan du finne det HER!

rips og skogsbær pai

Til en rips og skogsbær ostepai trenger du: (24-26 cm springform)

Bunn:

150 g Smør

150 g sukker

300 g Mel for glutenfri: Toro glutenfri kakemix

1 SS vaniljesukker

Rips og skogsbær fyll:

500 g rips

300 g skogsbær blanding

1 dl vann

2 SS maisenna

ca 4 ss sukker

Oste fyll:

400 g cottage cheese

120 g kremost

120 g Smør romtemperert

120 g sukker

2 Egg

1 SS Sitronsaft

2,5 SS vanilje kakefyll pulver (freia vaniljekrem uten koking)

Slik lager du bunnen:

1.Smelt smør. Bland alle de tørre ingrediensene sammen og rør det inn i smøret, til en smuldrete deig.

2.I en 24/26 cm springform trykker du lett sammen 2/3 deler av deigen og steker midt i ovnen på 200 g til den er lett gyllen, i ca 10 min.

Slik lager du rips og skogsbær fyllet:

3.Kok opp skogsbær blandingen og mos bærene lett med en gaffel.

4.Rør maisenna inn i 1 dl vann, ha i skogsbær blandingen. Kok opp mens du rør godt og sikt for å unngå klumper.

5.Smak til med sukker og ha i 2/3 deler av ripsen, la det koke lett. Avkjøl.

Slik lager du oste fyllet:

6.Miks cottage cheese i en food prosessor eller med en stavmikser, til en jevn blanding og tilsett kremosten.

7.I en bolle pisker du romtempererte smøret til en myk krem og tilsetter sukker.

8.Pisk inn ett egg av gangen.

9.Pisk inn sitronsaft, vanilje kakefyll mix og cottage cheese blandingen.

Montering:

10.Hell rips og skogsbær fyllet over pai bunnen.

11.Fordel forsiktig oste fyllet jevnt utover med en slikkepott.

12.Bland sammen resten av pai bunn deigen og ripsen. Strø det jevnt utover oste fyllet.

13.Stekes midt i ovnen på 200 grader i cm 50 min. Avkjøl oste paien helt før du setter den kaldt over natten.

rips og skogsbær ostepai
Legg gjerne igjen en kommentar om du prøver deg på rips og skogsbær ostepai eller har spørsmål.
For å holde deg oppdatert på nye oppskrifter og kake inspirasjon følg @made.by.belle på Instagram.

Håper det smaker!

-Belle

Rips og skogsbær ostepai
Print Recipe
Serveres gjerne med vanilje saus. Kan lages noen dager for veien.
Porsjoner
26 cm rund springform
Porsjoner
26 cm rund springform
Rips og skogsbær ostepai
Print Recipe
Serveres gjerne med vanilje saus. Kan lages noen dager for veien.
Porsjoner
26 cm rund springform
Porsjoner
26 cm rund springform
Ingredienser
Bunn:
rips og skogsbær fyll:
Oste fyll:
Porsjoner: cm rund springform
Instruksjoner
Bunn.
  1. Smelt smør. Bland alle de tørre ingrediensene sammen og rør det inn i smøret, til en smuldrete deig.
  2. I en 26 cm springform trykker du lett sammen 2/3 deler av deigen og steker midt i ovnen på 200 g til den er lett gyllen, i ca 10 min.
Bær fyll:
  1. Kok opp skogsbær blandingen og mos bærene lett med en gaffel.
  2. Rør maisenna inn i 1 dl vann, ha i skogsbær blandingen. Kok opp mens du rør godt og sikt for å unngå klumper.
  3. Smak til med sukker og ha i 2/3 deler av ripsen, la det koke lett. Avkjøl.
Ostefyll:
  1. Miks cottage cheese i en food prosessor, til en jevn blanding og tilsett kremosten.
  2. I en bolle pisker du det romtempererte smøret til en myk krem og tilsetter sukker.
  3. Pisk inn ett egg av gangen.
  4. Pisk inn sitronsaft, vanilje kakefyll mix og cottage cheese blandingen.
Montering:
  1. Hell rips og skogsbær fyllet over pai bunnen.
  2. Fordel forsiktig oste fyllet jevnt utover med en slikkepott.
  3. Bland sammen resten av pai bunn deigen og ripsen. Strø det jevnt utover oste fyllet.
  4. Stekes midt i ovnen på 200 grader i cm 50 min. Avkjøl ostepaien helt før du setter den kaldt over natten.
Del denne oppskriften

Én kommentar

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *