Semulepudding med rom


Semulepudding er en gammel tradisjons dessert som smaker himmelsk med rød saus og friske bær til. Den kan lages dagen før og faller i smak hos alle aldere. Tradisjonelt bruker man mandel essens som smak tilsetning, men i min familie er rom blitt en favoritt. Semulegryn inneholder gluten, for en glutenfri pudding kan du erstatte semulen med polentagryn som er laget av mais.

Håper det smaker!

-BELLE

 


Semulepudding med rom
Print Recipe
Servers med rød saus og friske bringebær.
Porsjoner
4 posjoner
Porsjoner
4 posjoner
Semulepudding med rom
Print Recipe
Servers med rød saus og friske bringebær.
Porsjoner
4 posjoner
Porsjoner
4 posjoner
Ingredienser
Porsjoner: posjoner
Instruksjoner
  1. Ha melk og semulegryn i en gryte og rør om til det koker. La grøten småkoke i 15 minutter til grynene er blitt møre.
  2. Visp sammen egg og sukker i en egen bolle. Hell litt varm grøt over i bollen mens du rører.
  3. Rør eggeblandingen tilbake inn i grøten. La grøten få ett oppkok mens du rører. Smak til med romessens.
  4. Hell grøten over i en bolle eller mindre porsjons glass, dryss sukker over og sett kaldt i ca 3 timer.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *