Saftig gulrotkake


Om jeg skulle levd på en kake resten av mitt liv så må det bli denne, dette er gulrot kaken over alle gulrot kaker! Den er super saftig og myk, rask å lage og kommer til å bli spist opp på ett blunk. Den kan lages glutenfri og dagen i forveien, da det gjør den nesten enda bedre i smak.

Håper det smaker!

-BELLE

 

Gulrotkake:

1.Pisk egg og sukker i ca 5 min til en myk og luftig eggedosis.

2.Tilsett solsikkeoljen i eggedosisen.

3.Bland sammen mel, kanel, natron, vaniljesukker og salt. Pisk det deretter inn i eggedosisen.

4.Vend inn de raspede gulrøttene til en jevn røre.

5.Dekk formen med bakepapir, hell røren over.

6.Kaken stekes på 160 grader i 35-40 min (steketid gjeller 20×20 form) på nederste rille. Avkjøl før du tar på glasuren.

Osteglasur:

7.Pisk alle ingrediensene godt sammen til en myk krem og bre den utover gulrotkaken.

 *Det er viktig at både kremosten og smøret er romtemperert for å få ett myk og klumpe fritt resultat.

 

 

 

Saftig gulrotkake
Print Recipe
Saftig gulrotkake
Print Recipe
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *