Rips og skogsbær ostepai


Dette er en kake som alene vil falle godt i smak hos voksene, serverens den med vanilje saus blir smaken mildere og den vil bli godt tatt imot at alle aldere. Oste paien er full av smak og kan fint lages noen dager i forveien da den bare blir bedre og bedre etterhvert som smakene setter seg skikkelig. Den kan lages glutenfri.

Håper det smaker!

-BELLE


Rips og skogsbær ostepai
Print Recipe
Serveres gjerne med vanilje saus. Kan lages noen dager for veien.
Porsjoner
26 cm rund springform
Porsjoner
26 cm rund springform
Rips og skogsbær ostepai
Print Recipe
Serveres gjerne med vanilje saus. Kan lages noen dager for veien.
Porsjoner
26 cm rund springform
Porsjoner
26 cm rund springform
Ingredienser
Bunn:
Bær fyll:
Oste fyll:
Porsjoner: cm rund springform
Instruksjoner
Bunn.
  1. Smelt smør. Bland alle de tørre ingrediensene sammen og rør det inn i smøret, til en smuldrete deig.
  2. I en 26 cm springform trykker du lett sammen 2/3 deler av deigen og steker midt i ovnen på 200 g til den er lett gyllen, i ca 10 min.
Bær fyll:
  1. Kok opp skogsbær blandingen og mos bærene lett med en gaffel. Sikt fri fra klumper.
  2. Rør maisenna godt inn og sikt igjen for å unngå maisenna klumper.
  3. Tilsett vann og kok lett opp.
  4. Smak til med sukker og ha i 2/3 deler av ripsen, la det koke lett. Avkjøl.
Ostefyll:
  1. Miks cottage cheese i en food prosessor, til en jevn blanding og tilsett kremosten.
  2. I en bolle pisker du det romtempererte smøret til en myk krem og tilsetter sukker.
  3. Pisk inn ett egg av gangen.
  4. Pisk inn sitronsaft, vanilje kakefyll mix og cottage cheese blandingen.
  5. Hell bær fyllet over bunnen og fordel deretter forsiktig oste fyllet jevnt utover med en slikkepott.
  6. Bland de sammen resten av deigen og ripsen. Strø det jevnt utover oste fyllet.
  7. Stekes midt i ovnen på 200 grader i cm 50 min. Avkjøl ostepaien helt før du setter den kaldt over natten.
Del denne oppskriften

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *