Napoleons kake
Porsjoner
8kakestykker
Porsjoner
8kakestykker
Ingredienser
Instruksjoner
Butterdeigs bunn:
  1. Fordel de tinte butterdeigs platene på stekeplater med to på hver.
  2. Legge de slik at de overlapper hverandre med ca 1 cm. Kjevl de til tynne rektangler, ca 16×12.
  3. Med en gaffel prikker du jevnt og tett over hele deigen og la de hvile i cm 10 min før du steker.
  4. Stekes midt i ovnen med over varme og under varme på 200 grader i ca 10-15 min, avhenger av ovnen. De er ferdige når de er gyllende.
Rom fyll:
  1. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, da alt sammen i en kjele sammen med melken og 70 g sukker. Kok opp under omrøring.
  2. Pisk eggeplommer, 60 g sukker og maisenna lett sammen. Ha det over i melkeblandingen, rør det godt inn med en tresleiv. La det koke i 2 minutter mens du rører om.
  3. Legg gelatinen i bløt i noen minutter og klem vannet godt ut før du rører det inn i den varme melkeblandingen. Avkjøl.
  4. Pisk opp kremfløte og vend den inn i melkeblandingen, smak til med rom dråper og sett kaldt i 2 timer.
Montering og glasur:
  1. Legg en av butterdeigs bunnene på en skjærefjøl med den flate siden ned.
  2. Fordel rom fyllet jevnt over bunnen med en tykkelse på ca 3 cm.
  3. Legg den andre bunnen over rom fyllet med den flate siden opp.
  4. Rør ut melis i eggehviten til en tykk glasur. Smør over kaken.
  5. For å lage mønster kan du ta litt av melisglasuren å tilsette farge. Med en sprøyte pose lager du diagonale striper. Ta en tannpirker eller kniv og lag vannrette striper over hele kaken, mens du vekselsvis bytter start side.
  6. Med en skarp kniv skjærer du kaken i fine stykker, setter de på ett serverings fat og pynter med friske bær.