Kanelboller i langpanne med osteglasur
Luftige kanelboller i langpanne med osteglasur.
Porsjoner
12store boller i langpanne
Porsjoner
12store boller i langpanne
Ingredienser
Deig:
Fyll:
Osteglasur:
Instruksjoner
  1. Varm melken til 37 grader, ta av platen og tilsett smuldret gjær. Rør til all gjæren er oppløst i melken.
  2. Elt 10 dl av melet, sukker, kardemomme og salt sammen med gjær blandingen.
  3. Tilsett egget og det romtempererte smøret. Elt deigen til den blir smidig. Om deigen er klissete tilsetter du mer mel til deigen ikke sitter fast i bollen lenger.
  4. Sett deigen til heving i ca 1 time.
  5. Bland sammen ingrediensene til fyllet.
  6. Strø litt mel utover kjøkkenbenken, del deigen i to og kjevle deigen til et rektangel. Smør fyllet jevnt utover og rull den sammen til en lang pølse, start i den korteste enden. Del den opp i 6 like store deler.
  7. Gjenta prosessen med den andre deig.
  8. Smør formen lett med smør før du setter bollene der med passe mellomrom.
  9. La bollene heve til dobbel størrelse i ca 45 min ett lunt sted.
  10. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 10 minutter.
Osteglasuren:
  1. Mens bollene stekes mikser du sammen alle ingrediensen til en smidig blanding.
  2. Fordel glasuren utover bollene mens de fremdeles er varme.